Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 4/4 το απόγευμα, στο προαύλιο του σχολείου, το πασχαλινό παζάρι αγάπης, που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων του συγκροτήματος.

Ο σκοπός ήταν ιερός, αφού τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αγκάλιασαν την προσπάθεια, το οποίο χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές και τους έδωσε δύναμη να συνεχίσουν την υπέροχη δουλειά που κάνουν.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και τα εκπληκτικά πασχαλινά στολίδια που είχαν επιμεληθεί με πολύ αγάπη και φαντασία οι μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, έγιναν ανάρπαστα. Στο προαύλιο με τη βοήθεια των συλλόγων γονέων στήθηκε εργαστήριο ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού, μοντέρνων και παραδοσιακών χoρών και οι μικροί καλεσμένοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ο Σύλλογος Κρητών «Καζαντζάκης» κερνούσε κανελάδα και παραδοσιακό χαλβά, ενώ για τους πιο μερακλήδες υπήρχαν ροφήματα με «μικρή» δόση αλκοόλ (!!!). Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Φώτη Νταουντάκη που για μία ακόμη φορά ήταν δίπλα μας.

Παρακάτω σας παραθέτω την ανακοίνωση των Δ/ντων των σχολείων μας κυρίου Πιτταρά Κώστα και κυρίας Μωραϊτίδου Φωτεινής για τη διάθεση των εσόδων:

«Όπως ήδη γνωρίζετε, όλα τα έσοδα από το  παζάρι  θα δοθούν σε οικογένειες μαθητών του συγκροτήματος που έχουν ανάγκη. Από τη βοήθεια που μας προσφέρατε στο χριστουγεννιάτικο παζάρι, καθώς και όλο το προηγούμενο διάστημα, καταφέραμε να βοηθήσουμε οχτώ (8)  οικογένειες του σχολικού μας συγκροτήματος με συνολικά εικοσιένα (21) παιδιά με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Καλύπτουμε τα καθημερινά έξοδα για ψωμί και γάλα  μιας 4μελούς οικογένειας με σοβαρά προβλήματα. Προσπαθούμε επίσης, με τις περιορισμένες δυνατότητες που έχουμε, να καλύπτουμε τις ανάγκες της ίδιας οικογένειας  σε κρέας, λαχανικά και φρούτα .
  2. Και στις 8 οικογένειες προσφέρουμε επιταγές για κρεοπωλείο  και τους στέλνουμε σταδιακά τρόφιμα τα οποία εσείς μας προσφέρατε.
  3. Καλύπτουμε τη δαπάνη για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μαθητές του σχολείου, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
  4. Κινητοποιήσαμε καταστήματα και επαγγελματίες  της περιοχής μας που με τη σειρά τους προσέφεραν προϊόντα για τις οικογένειες.

Επειδή οι ανάγκες παραμένουν ακόμα πολλές, ζητάμε για μια ακόμα φορά τη βοήθειά σας. Ξεκινήσαμε από το 2012 στηρίζοντας στην αρχή 3 οικογένειες, αλλά τώρα οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σας παρακαλούμε να μας ενισχύσετε στο πασχαλινό παζάρι, αγοράζοντας λαμπάδες και άλλα δωράκια που κατασκεύασαν οι μαθητές μας με την βοήθεια των δασκάλων τους. Δώστε στα παιδιά του σχολείου  τη δυνατότητα να χαρούν προσφέροντας στους συμμαθητές τους.

Επίσης μέχρι 10 Απριλίου 21014 θα μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα μοιραστούν σταδιακά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αν γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες ακόμα οικογένειες , που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κάλυψη βασικών αναγκών των παιδιών τους, και μπορούμε να τις βοηθήσουμε σας παρακαλούμε να έρθετε σε άμεση επαφή με το σχολείο.»

Τα Δ.Σ. των δύο Συλλόγων εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:


 

 


MAKING OF!!! :


 
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: