Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Αλληλεγγύης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα και εξελίχθηκε σε μια πραγματική χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν και πλήθος κόσμου ήρθε να αγοράσει τις κατασκευές των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων του σχολείου μας και να βιώσει μαζί μας τη χαρά της προσφοράς στους συνανθρώπους μας,
Σε τόσο δύσκολες για όλους οικονομικές συνθήκες, οι γονείς των μαθητών μας και πολλοί φίλοι του σχολείου μας, αγόρασαν από το υστέρημά τους όλες τις δημιουργίες.
Η βοήθειά τους και τα καλά τους λόγια μας έκαναν γρήγορα να ξεχάσουμε την κούρασή μας. Πολλοί εκπαιδευτικοί δούλεψαν για περίπου ένα μήνα στην καθοδήγηση των μαθητών μας στις κατασκευές. Πολλοί γονείς του σχολείου τις Παρασκευές, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων δημιουργούσαν έργα για το παζάρι μας. Μερικοί συνέχιζαν και στο σπίτι τους τις κατασκευές. Εκπαιδευτικοί δούλευαν στο σπίτι για να τελειοποιήσουν τις κατασκευές των μαθητών μας.
Με ικανοποίηση είδαμε όλες τις κατασκευές να πουλιούνται από την πρώτη ώρα του παζαριού.
Τα τμήματα του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας διασκέδασαν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους!!
Φέτος, που βοήθησε ο καιρός, εμπλουτίσαμε την εκδήλωσή μας με face painting, ανιματέρ, κλόουν και ταχυδακτυλουργικά. Όλοι, και ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές μας, διασκέδασαν με την ψυχή τους. Τη δαπάνη κάλυψε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να μείνουν περισσότερα χρήματα να διαθέσουμε στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο διευθυντής του σχολείου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν πολύ:
1. Όλους τους γονείς και φίλους του σχολείου, καθώς και τους γονείς των συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων, που αγόρασαν όλες τις δημιουργίες του παζαριού μας και μας δίνουν έτσι τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη.
2. Το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» για την υπέροχη μουσταλευριά που μας γλύκανε, την κρητική τσικουδιά που μας ζέστανε και τα κρητικά κεράσματα που μας προσέφερε!! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον πρόεδρό του Φώτη Νταουντάκη, που στέκεται πάντα δίπλα μας και μας παρακινεί σε ανάλογες δράσεις.
3. Την κυρία Φώφη Τρέσσου, που συντόνισε την κατασκευή και κάλυψε όλα τα έξοδα για τα υπέροχα μπισκότα και cupcakes που έγιναν ανάρπαστα στο παζάρι μας.
4. Τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, που πάντα μας στηρίζουν στις δράσεις μας, οι οποίες προσέφεραν αφιλοκερδώς γλυκά και αναψυκτικά στο παζάρι μας.
Συγκεκριμένα να ευχαριστήσουμε: Το αρτοποιείο «Το Ψωμάκι» (Αριστομένους 14-16) για τα υπέροχα μελομακάρονα που μας κέρασε, το αρτοποιείο Αρτολιχουδιές (34ου Συντάγματος 12) για τα γλυκά που μας πρόσφερε, την επιχείρηση Andria’s Donuts (Διακρίας 16) για τα γλυκά που μας έδωσε και την Κάβα Πιτταρά (Αργυροκάστρου 12-14) για τα αναψυκτικά και το κρασί που μας πρόσφερε.
5. Τον κ. Παναγιώτη Βασταρδή (Overprint- Αγήνορος 5) που επιμελήθηκε και μας τύπωσε δωρεάν τις αφίσες του παζαριού μας.
6. Το κατάστημα ενδυμάτων των Αδελφών Γκίκα (Ευδήλου 1-3) που μας πρόσφερε επιταγές αγοράς ενδυμάτων – υποδημάτων για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ανάλογες προσφορές μας κάνουν πάντα Χριστούγεννα και Πάσχα.
7. Τον κ. Κωστή Παπαναστασόπουλο για την επίσκεψή του στο παζάρι μας και τα καλά του λόγια που δημοσίευσε για το σχολείο μας.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και πάλι όλους τους γονείς των μαθητών μας, καθώς και τους φίλους του σχολείου μας, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να στηρίζουμε οικογένειες του σχολείου μας. Τα έσοδα από το παζάρι μας θα βοηθήσουν ώστε η ευχή «Καλές Γιορτές» να πραγματοποιηθεί σε κάποιες οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: